18 mayo 2008

Llaüts en Altea



Lluny del glamoor de la Medcup, que esta setmana es celebrava en Alacant, he pogut gaudir este diumenge d'un altre esport nàutic molt més popular i més nostre. Es tracta de la VII edició de la Regata de Llaüt mediterrani, puntuable per al Campionat Autonòmic de Falutxos. Han participat més de 40 equip de tota la Comunitat Valenciana i he de dir que les xiques del Club Naùtic d'Altea ho van fer de categoria.
Per el port d'Altea no hem vist al Bribón de sa majestat el rei Don Juan Carlos (je,je), ni falta que feia, ni xiques guapes repartint propaganda. Fins i tot el catering eren els tradicionals entrepans, platans per reposar potasi i aigua fresqueta.
La modalitat de falutxo o llaüt (remo de banco fijo), está considerada com esport autòcton valencià. No té la singularitat i plasticitat de les veles i els espectaculars cascos de fibra ,de la Volvo o la Americans Cup, però té l'encant de veure com es transforma la força i la compenetració d'un grup de gent, xics i xiques que fan de la sana rivalitat un espectacle. Pots sentir els crits de l'esforç fet a cada colp de rem, mentre els nuvols coronen la Serra Gelada.

No hay comentarios :