23 julio 2009

La foradada cremada



La foto està molt oscura, pero podeu observar al fons la riquesa del paratge. Estic dalt de la Foradada amb la meua amiga Xeli. Es un dels llocs més emblemàtics per a tots aquells que ens agrada la muntanya. Hui està foto ja no es pot fer, i no sé quants anys tardaré en poder pujar altra vegada i anar olorant pel camí la camamilla, el fenoll o el timonet.

Un incendi per una imprudència ha cremat el pulmó verd de la comarca de la Marina Alta, 545 hectarees de pi,matoll i oliveres. El foc ha cremat tota La Solana, a la Vall d'Alcalà i ha aconseguit profanar també el terme municipal de la Vall de Gallinera i un dels paratges de més valor ecológico y medioambiental, el de la Foradada.

Les noticies dels incendis forestals són les que més mal en fan. No puc soportar vore en flames les muntanyes. Em fan més mal que qualsevol mort, qualsevol assassinat, terratremol, sunami o atemptat. No em pregunteu el motiu. No ho sé.

1 comentario :

Anónimo dijo...

Va ser pòc més que un mirall que l'any passat no hi hagueren practicament incendis a Espanya i cap de relevància a la C.V...en fí que poquet dura l'alegría...

Txema Rico