10 enero 2019

Caminant per Serra Gelada a la guaita d'algún pirata
El Parc Natural de Serra Gelada i el seu entorn litoral va ser el primer parc a ser declarat parc marítim terrestre a la Comunitat Valenciana. La majoria de la seva extensió està a la mar, però nosaltres recorrerem la part terrestre, la Serra Gelada. El parc està repartit entre les localitats de Benidorm, L'Alfàs del Pi i Altea. 0ptem per començar el recorregut al far de L'albir, a l'Alfàs del Pi.Comencem la ruta al principi del camí que ens porta al far. Una vegada passes la caseta d'Informació de Medi Ambient et trobes senyalitzada el començament de la ruta. Les primeres vistes són de la badia d'Altea i el penyal d'Ifach al fons. I Puig Campana, Cortina, el Ponoig, l'Aixorta i Bèrnia a l'esquena.La primera hora d'aquesta ruta és la que té més pendent, ens puja a l'alt del Governador, la part més alta de la serra, on està l'antena del repetidor. Ací enllaces amb un camí asfaltat que dóna servei al repetidor, però arriba un moment que has de deixar-lo per tornar a la senda senyalitzada. Cal anar tot el recorregut seguint el senyal blanc i groc (senyalitzacions PR de camins de xicotet recorregut) Des d'aci el recorregut va per damunt del cim de la serra, però lluny de ser un camí pla, la ruta és una pujada i baixada continua de tossals, cinc en total.
Durant el camí les vistes impressionen. Vas vorejant el penya-segat i pots, amb el cos a terra, guaitar les dunes fòssils. Al llarg del camí trobem garrofers, pins, espart, llentiscle, i espí negre.
Ja es pot veure el sky line de Benidorm com si el tocares amb la mà. La ruta està a punt de finalitzar. Una última pujadeta a la Creu i a la baixada si fa bon temps la cala del Ti Ximo et convida a un bany.

Bon camí! Recorregut: 8 km (només anada) 
Duració: de 4h a 4h 30 min 
Desnivel màxim: 438 m (fins l' antena)
Dificultat:  per a caminants entrenats, es a dir, moderada. 

No hay comentarios :