Ara que és temps de canyes i tapes, vos deixe la recepta d'un aperitiu molt típic de Novelda (Alacant). Es diu "Xanxullo" i com voreu a continuació, és fàcil de fer, i agrada a tot el món.
INGREDIENTS:
-papes , es a dir, creïlles fregides de bossa.
-papes , es a dir, creïlles fregides de bossa.
-Boquerons en vinagre (aladrocs, o agritos que diuen en Alacant)
-1 llanda de clotxines (musclos) en escabetx. (mejillones)
-1 llanda de berberetxos.
-1 llanda d'olives rellenes.
-Tramusos o un altre tipus de fruit sec.
Fer un llit amb les papes (que no siguen massa fines) i damunt anar abocant la resta d'ingredients. Per damunt un xorret de llima i pebre negre.També es pot vessar una mica del caldet de les clotxines. Preparar inmediatament abans de servir, per no reblanir les creïles.
Gràcies a la meua amiga Mentxu de Novelda, per introduir este aperitiu a la meua taula.
No hay comentarios :
Publicar un comentario