27 julio 2008

Un posit per amor

Com cada matí el posit grog a la porta de la nevera li deia que la volia. Cada matí d'una manera diferent. Un "Et vull" o un "t'estime" en decenes de llengues diferents, fins i tot un dia li va deixar escrit en morse. Però també trobava versos, poemes, haikus, dibuixos, cançons, tot l'amor que pot cabre dins d'un trocet de paper. Així era Lluís, un home enamorat perdudament,de la nit al dia, sense descans, des d'aquell primer dia en el que compartiren el primer desdejuny feia ara un any.

Eixe mateix matí Elena s'alçava com sempre quaranta minuts després que Lluís. En arribar a la nevera no va trobar la nota de sempre. Va mirar en terra per si havia caigut, però cap paper groc va apareixer per cap lloc. Elena es va estranyar, no entenia perquè precisament eixe matí, dia d'aquell aniversari tan especial, no trobava cap testimoni d'amor apassionat. Ella mateix es va convencer de que si no tenia posit, no era per un oblit, havia d'haver alguna cosa més. Així que va decidir no pensar més i esperar a que Lluís donara alguna senyal. Cap a les dos del migdia li va tocar per telèfon. Ella no li va comentar res, esperant que ell donara el primer pas, però Lluís no va fer cap comentari sobre l'absència de missages d'amor en la porta del frigorific. Elena va decidir esperar a la nit per preguntar-li directament.

A la nit la primera en arribar a casa sempre era ella. Eixa nit li tocava preparar el sopar. Va obrir la nevera i va agafar un tupperwear mig amagat darrere dels iogurts. Portava un posit al damunt. La lletra de Lluís li deia :

vos que amb so mirar matau
matau-me sols que hem mireu
que m'estim més que hem mateu
que viure si no hem mirau.

Va obrir el tupper i va trobar un llibre de 365 pàgines. L'última pàgina portava el breu poema que acabava de llegir, la resta, les 364 mostres diaris d'un amor que semblava inesgotable.

7 comentarios :

Anónimo dijo...

Figorific = gelor.
Portal de la gula, o la glotoneria, consum excessiu del menjar i beguda.
Gula per contra ,la virtut de la templança.(rentadora)

Que no, el frigorífic no , no ,i no. Millor la rentadora y tot el seu ventall de programes.
Rentadora = renovació bateig, sense pecat, pur, cast ,immaculat.
Tot ben net com el xorros de l’or
Ací no fan falta notes, sols cap deixar els calçotets a al porta per a que la teva amada els col·loquí dins, tot amb armonia ,coordinació, compenetració, ben netets per a que no escalden, amor, amor, mes amor i això es amor , el demés és un cap ple de parpelles.

Anónimo dijo...

Si,si, millor la rentadora, vote per la rentadora, fem porra????

Anónimo dijo...

quan se li acudien les coses romàntiques, abans o després d'obrir la nevera? ;)

dapazzi dijo...

Baronessa blixen, si vols et puc deixar una nevereta de viatge per l'Africa.
(per si de cas el teu Robert particular ,et vol deixar alguna epistola en la tapa.)

Anónimo dijo...

Diguem-li "nevera". Els calçotets potser també fan l'amor, però les paraules s'enganxen també per l'estomac així que deixem-nos de rentades i purificacions i escoltem l'enginy de qui escriu, puix el pòsit es dipossita on "cal" i si de cas els calçotets te'ls rentes tu

Anónimo dijo...

Dóna’m sa mà amor,
mira que freda està.
Dóna’m sa mà amor,
freda de no estimar
...
Ja saps Pi... em sembla genial descobrir una paraula d'estimació per cada dia de l'any... i que se la posen on vulguen...

la sargantana del puig campana dijo...

m'agrada comprovar que un escrit meu pot alçar tanta passió. Em dona igual nevera que rentadora, la questió es dir t'estime tantes vegades com calga. Amb la panxa buida o plena, amb el calçotet brut o net. Gràcies a tots per participar.