El Nadal no seria Nadal sense els pastissets de moniato. És com el Betlem sense l'ase i la mula. No és el mateix. Per esta raó, i ja que enguany els he fet jo, vaig a deixar la recepta per a qui li puga interessar l'elaboració d'este dolç tipicament valencià d'origen àrab.
Ingredients per a fer els pastissets:
-1 got d'oli de girasol (o d'oliva , aixó va a gust)
-1/2 got d'anís dolç
-corfa de llima i canella en rama
-dos cullerots de sucre
-farina (la que admeta)
- pasta de moniato (es pot fer o comprar en conserva a la que afegirem ametlla en pols)
Col·loquem en una cassoleta dos dits d'aigua i ho posem a bullir. Afegim dos culleres de sucre i un got d'oli de girasol, a continuació la canella i la llima. Una vegada trenca a bollir apaguem el foc per poder afegir mig got d'anís. Ho anem tirant poquet a poquet damunt d'una montanyeta de farina (més o menys mig quilo) que hem fet en un recipient gran.
Anem
barrejant-ho tot amb un cullerot i després es pasta amb les mans.
Es fan una mena de coquetes planes i redonetes
d'uns 10 centímetres de diàmetre. Es posa una cullerada de pasta de
moniato al bell mig de cada coqueta i es doblega donant-li forma de
mitja lluna. Es pinta la cara visible dels pastissets amb ou i
se'ls posa per damunt un polsim de sucre i de canella. Es couen al forn a
uns 170 ºC durant 20 minuts i ja tenim fets els pastissets de moniato.
Bon profit.
Un rinconcito para los valientes de ánimo, donde encontrar un bálsamo en forma de libro, película, pensamiento o receta. De toda cabe en esta caja de Pandora que sólo se abre para los que tenéis el coraje de soñar.
Suscribirse a:
Enviar comentarios
(
Atom
)
No hay comentarios :
Publicar un comentario