03 abril 2009

Urge fontanero en órbita



Ja fa dècades van començar fent diferències respecte al nom. Començava la carrera a l'espai exterior i les dos potències capdavanteres en llançar els seus joguets al espai, Russia i els Estats Units de Nordamèrica, van triar paraules diferents. Els russos, els seus cosmonautes, els yankis, els seus austronautes. Són xicotetes baralles que hui continuen donant per sac.

¡Houston, volvemos a tener un problema! !Los rusos quieren hacer caquita en nuestro váter! Així és, els cosmonautes de l'Estación Espacial Internacional es barallen per l'ús del váter. El cosmonauta rus Gennady Padalka acaba de denunciar públicament que la vida en la Estació Espacial Internacional (ISS) no és un regne de solidaritat i harmonia multinacional, com cabria pensar després d'una guerra freda superada ja fa anys.

Ara a Padalka li han denegat el dret a compartir recursos com una bicicleta estática i fins i tot el váter nou, ja que l'altre necessita una reparació i no porten fontaner a bord. I aixó ha generat un ambient, diria jo, inhòspit com a poc dins l' Estació Espacial.

Els problemes van comenzar al 2005 quan les misions espacials es van comercialitzar, i Moscou va decidir cobrar diners als nordamericans per enviar als seus astronautes a bord de les naus russes Soyuz. La NASA i altres socis de la ISS van decidir fer el mateix amb els russos. Fins i tot es va acabar allò de compartir les pastilles i els sobres deshidratats sabor barbacoa i sabor Stroganoff, com si foren boys scout en plena aventura, .... ara cada un porta el seu ranxo.

No hay comentarios :