22 febrero 2012

Llàgrimes per Canal 9

Esta mañana he llorado. No se si era por rabia, por indignación o por desesperación. Sólo se que algo muy dentro de mi ha dicho basta. Estaba visionando las imágenes que anoche se grabaron de la manifestación de los estudiantes alicantinos, por solidaridad con la llamada Primavera Valenciana (el tema del Instituto Lluis Vives y los recortes a educación, por si hay alguien todavía no se haya enterado). Bueno, pues estaba viendo esas imágenes, justo cuando los manifestantes, camino de la Consellería de Educación, se paran delante del edificio de la televisión autonómica donde trabajo. Se paran , hacen una sentada pacífica y comienzan, de cara al edificio, a lanzar consignas contra la empresa donde trabajo. Yo entro a trabajar muy temprano, de hecho soy la primera en llegar a la redacción, y en ese momento estaba sola, por tanto ni siquiera tenía que disimular el llanto, ni si quiera tenía que aguantarme las ganas. ¿Y porqué lloraba? Lloraba porque sintiéndome como los que están cabreados fuera, yo pertenezco a los "del otro bando", yo era el blanco de sus protestas. Yo soy la cara visible, como muchos compañeros, de esta televisión. Somos los que salimos a la calle, los que pateamos los pueblos, los que hablamos con todos los vecinos, los que recogemos quejas, penas y también alegrías. Nosotros no estamos parapetados dentro de un despacho. Vemos la realidad día a día. Y ese feedback que hay que establecer entre emisor y receptor se ha vuelto un boomerang que se lanza y regresa a cortarnos la cabeza. Jo ja ho he dit moltes vegades en els últims temps. Tinc vergonya de dir on treballe. Llàstima! ,veritat? Hui he sentit altra vegada eixa mateixa vergonya, la de sentir que alguna cosa s'ha trencat. Que abans la tele era nostra, que anaves a treballar a qualsevol lloc i tot eren facilitats quan dies "som de Canal 9". Com ha canviat tot! Quantes vegades en els últims mesos he tingut que aguantar veus en contra: puta canal 9, manipuladors, o eixa pregunta incòmoda que diu: per a què si desprès no ho traus?. O l'altre dia, quan no vaig saber que dir, quan una persona de la meua edat em va dir : Canal 9 ? Quant de temps sense vore eixa televisió ! Així que este matí no he pogut fer un altra cosa que plorar. Plorar de ràbia. Llàgrimes que no vessaran cap dels directius o caps que no mouen el cul de la cadira.

5 comentarios :

Mireia dijo...

La veritat Pilar es que és una llástima que les coses s'hagen desviat per aquestos camins i que siguen els treballadors els que paguen per una equivocada gestió. Comprenc les teves llágrimes, perque encara que va ser durant sols uns mesos, jo també em vaig trobar en eixa situació. Este és un dels motius pels que vaig decidir no renovar les práctiques. I és una pena, perque en algún moment Canal 9 va ser una televisió de referencia per a la comunitat. Amb el temps l'essència amb la que va náixer s'ha perdut. Ahí dins hi ha grans profesionals, la llástima és que el nom de l'entitat embrute la vostra feina. Sé que no deu ser fàcil passar per on esteu passant. Ànim amb el que vinga!

dapazzi dijo...

PILAR, T'ESPEREM EL WEEEKEND.
VA.... QUE PODEM FER UN DOCTORAT DE LLAGRIMES.
Las lagrimas de san Lorenzo, lagrimas de la Macarena , la lagrima de Peret y sus gitanos, lagrimas de cocodrilo, lagrimas de la magdalena, las lagrimas de la fallera major, de la bellea del foc.......etc. No derrames tus fluidos ni tu esencia por quien no es carne de tu carne....Porque ninguna lágrima rescata nunca el mundo que se pierde ni el sueño que se desvanece...y para terminar aquello de, Y una lágrima cayó en la arena.
Ay en la arena cayó tu lágrima.
Una lágrima cayó en la arena.(espero que te hayas reído un poco, con estas tonterías.)TE ESPERAMOS. YAAAAAAAAAAAAAAAAA!

la sargantana del puig campana dijo...

Gràcies Mireia, m'ha agradat saber de tú, molts records i besets.
I Borito, la veritat és que si que m'has fet riure. Besets.

dapazzi dijo...

pilar , ponte los cascos y cierra los ojos, es una pasada.Te la dedico.
DEDICADA ESPECIALMENTE PARA LA CANALNOUERA.
(Jean Philippe Rameau-Tristes Apprets Pales Flambeaux.)

http://www.youtube.com/watch?v=joJ37aNBdnE&feature=player_embedded

Laura T. Marcel dijo...

Només puc dir-te que em sap molt greu que passin aquestes coses però ens està tocant viure un moment de merda en el que ja no se sap on són els valors i que podem fer per a recuperar l'essència de les coses. Com a mínim nosaltres, els que encara guardem una mica d¡autenticitat ens hem de mantenir ferms i no deixar que ens guanyi la putrefacció general. Només ens queda la revolució o intentar un pacifisme sereny i intel·ligent i l'espera d'actuar en el moment adequat. No ploris que no val la pena. Els meus ànims més fervents.Han de venir temps millors.
Un petó fort.