03 abril 2011

Caminant cap al Pas de la Rabosa

L’Aitana és un del tressors de la nostra geografia. Passejar ara que ja ha arribat la primavera és un hàbit saludable per al cos i per a la ment. Hi ha moltes rutes, nosaltres este dissabte vam fer la del Sender Botànic Passet de la Rabosa. Un passeig agradable on trobem una microreserva de flora molt variada, algunes especies com el coixinet de monja ens indica que estem per damunt dels mil metres.
Des de la font de Partagas o Partagat , a Benifato, ix a l’esquerra la conexió amb el PRV21 direcció Port de Tudons , i junt a ella la indicació cap al "Sender Botànic Passet de la Rabosa". Les marques grogues i blanques ens portaràn a la font de l’Anouer o del Arbret ; i seguirem per el sender cap amunt fins a eixir a una pista forestal que ens porta a la Font de la Forata ( 1370 m), on podem trobar un dels tipics “neveros” on abans es guardava el gel a l’hivern. Des d’ací dalt les vistes són un privilegi al que no estem acostumats els mortals urbanites. Este és un balcó on guaitar les serralades de Bérnia, Puig Campana, Ponoig i la Serrella.

Des d’aci, tocant el radar d’Aitana, anem pujant cap a les parets de la serra, on està l’estret conegut com el Passet de la Rabosa. No arribem, tenim excusa,anem amb xiquets. A vorem qué farem quan ells si que puguen pujar!!!

No hay comentarios :