15 enero 2007

L' educació i el messenger

Ahir un amic em comentava que ja no entra en el messenger per vergonya. Diu que no vol quedar malament. Parla de quan veus que tens contactes connectats i no t'apeteix parlar en eixe moment, aleshores no contestes a cap salutació, o fins i tot eixes immediatament de la pàgina. Clar, ell diu , que els altres poden pensar: és un maleducat, no contesta i està ahí, no vol parlar amb mi, està evitant-me, serà que no l'interesse ni mica?
Esta dèria crec que ja s'ha fet colectiva, almenys és la meua impressió després de preguntar pel tema. Fins i tot jo també ho he pensat alguna vegada al no obtindre resposta d'un contacte connectat.
Crec que tenin que canviar de xip en açó de les noves comunicacions. Estem en procés d'adaptació en les converses on line. Abans anaves pel carrer, et saludaven, i si no volies ser maleducat, contestes. Aixó ho hem aprés des de xiquets. Però ara no tenim pautes, ni costums en estes noves comunicacions. Però crec que tot acó és molt més fàcil que el que pensem. Si no tens ganes de parlar, no contestes i punt. Pensa que si a tu et passa, a tots ens passa el mateix. O estàs ocupat, o no t'apeteix, o no tens res a dir en eixe moment. Reivindique la completa llibertat a ser maleducat, aixó sí només al messenger.

No hay comentarios :