01 diciembre 2006

Fast- shopping nadalenc


Atenció a la seguent animalada : este Nadal gastarem un mitjana de 855 euros entre loteria,esplai,regals i sopars. Tot i aixó, a pesar que el 40% de la població no pot eixir de viatge ni una setmana a l'any. Tot i aixó, a pesar que vivim amb hipotèques de 600 euros. Tot i aixó, a pesar que el nivells d'estalvi de la majoria és nul.Però arriba el Nadal i sembla que res no importa, que hi ha que consumir per obligació. Jo reconec que m'agrada fer regals i menjar el millor. Però no m'agrada gens l'expansió d'este consum impossat. Hem passat del Fast-food al Fast-Shopping. Només cal passejar per una ciutat els dies abans a Nadal o Reis, i veure la bojeria de la gent comprant i comprant sense parar.

Només vaig a donar una xifra per a la reflexió : entre el 60 i 70 per cent dels casos,el consum és impulsiu i irracional. Jo sé que ningú de vosaltres va a deixar de comprar este festes, per molta murga que des d'ací llançe, però només vos demane que penseu una miqueta abans de traure la targeta.

Penseu, encara que siga , si el que compreu té una utilitat o serveix per cobrir una necessitat.Amb xicotets hàbits de conducta podem educar el consum. Podem canviar alguna cosa del nostre voltant, encara que siga canviar el concepte del "regal" que fas, com intercanvi de un altre "regal" que et fan.

Jo almenys ho vaig a intentar. I ho faré també procurant complir amb dos objectius. El primer és renunciar al marketing de l'embolcall. No cal que per regalar unes sabates tinguem que gastar una caixa de cartró, un paper de regal, una cinta i una bossa de plàstic. A les botigues pots demanar que estalvien algun d'estos materials. Un altra opció és reciclar tot alló que tens en casa d'altres regals per fer tu mateix un paquet de regal, fins i tot més personal. El segón objectiu és fer un regal d'alguna cosa que tu mateix has reciclat. D'una caixa de fusta on venia una pastilla de xocolata he fet un marc per a fotos. I tinc la sensació que li he allargat la vida, abanda de tindre la satisfacció de sentir-me útil. Cosa que no em passava des de que vaig arregalar jo soletes el pany de la porta del bany. Eixes coses si que donen la felicitat !

1 comentario :

Anónimo dijo...

i a mi què em regales???
-net ;)